Vloerverwarming

Op de pagina over keramiek hebben we al aangestipt dat keramiek ideaal is om te combineren met vloerverwarming, omdat het warmte geleidt, warmte vasthoudt en niet isoleert. Hierdoor heeft u optimaal profijt van de warmte van uw vloerverwarming.

Op deze pagina willen we wat meer informatie geven over vloerverwarming. Voor het aanleggen van vloerverwarming werken we samen met Tettero Verwarmingstechniek.

Comfort

Vloerverwarming is een behaaglijke, zuinige en onzichtbare manier van verwarmen. Het bestaat uit slangen die onder de vloer weggewerkt (ingefreesd) zijn en waardoor water stroomt. Vaak zal de vloerverwarming worden aangesloten op de CV, waardoor er in de ruimte geen radiatoren of convectors meer nodig zijn. Vloerverwarming vereist een lagere temperatuur dan radiatoren of convectors, in de regel is de benodigde watertemperatuur voor vloerverwarming ongeveer 35 graden.

Gezondheid

Als een vloerkleed vanwege allergie geen optie is, dan is vloerverwarming een goed alternatief. Doordat vloerverwarming een relatief lage luchtvochtigheid heeft is dit gunstig voor het remmen van de ontwikkeling van bijvoorbeeld huisstofmijt. Ook schimmels krijgen minder kans omdat de temperatuur in de ruimte constanter gehouden kan worden ten opzichte van het ’s nachts uitzetten van de CV.

Vloerverwarming aanleggen

Meestal wordt vloerverwarming ingefreesd in de bovenste afwerklaag van de bestaande vloer, als u een betonnen vloer met daaroverheen een deklaag heeft. Infrezen in tegels of een grindvloer is ook een mogelijkheid. Het voordeel van infrezen van vloerverwarming is dat de vloer niet verhoogd hoeft te worden. Het infrezen gebeurt met een speciale machine die zo goed als stofvrij werkt. De freesmachine heeft speciale stofzakken die bijna alle stof opvangen. Na het frezen kan de vloerverwarming worden aangelegd en kan de vloer direct worden afgewerkt.

Het infrezen van vloerverwarming heeft ook als voordeel dat de leidingen niet zo diep liggen, waardoor uw vloer sneller opwarmt.

Vloerverwarming kan gebruikt worden als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Bij hoofdverwarming liggen de slangen dichter bij elkaar en heeft u geen koude zones, als de vloerverwarming als bijverwarming gebruikt wordt dan liggen de slangen wat verder uit elkaar en kunnen wel koude plekken ontstaan.

Bij het aanleggen van vloerverwarming is het tegenwoordig verplicht hierbij een Alpha-pomp te gebruiken. Deze is energiezuiniger, maakt minder geluid en pompt het water rustig door de buizen rond.

Meer informatie?

Voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden van vloerverwarming kunt u contact opnemen met Luke Tettero, telefoon: 06-34514646.


Scroll naar boven